Bostäder på Välle Broar

Välle Broar ligger i södra delen av Växjö och är ett av Sveriges största satsning på att bygga trähus. Det är också ett långsiktigt forskningsprojekt i samarbete med bland andra Linnéuniversitetet, träindustrin och skogskoncernen Södra. Här byggs bostäder av olika slag, bland annat studentbostäder.

På Limnologen Syd, längs med Teleborgsvägen

Här byggs fyra kvarter med hus i upp till 8 våningar - totalt 600 nya lägenheter. Här finns en ny förskola, lekplats och stadsdelspark.

Midroc Länk till annan webbplats. kommer att bygga kvarteret Biologen med 66 nya bostäder och K2A Länk till annan webbplats. bygger just nu 70 hyresbostäder. Bostäderna på kvarteret byggs i tre flerbostadshus, 4–8 våningar höga. Inflyttning planeras till årsskiftet 2021/2022.

GBJ Bygg Länk till annan webbplats. bygger 89 nya bostadsrätter. Det blir fem hus i 4–7 våningar. I första etappen var det inflyttningen i juni 2021. Inflyttning för etapp 2 kvarstår.

K2A Länk till annan webbplats. och Svenska studenthus Länk till annan webbplats. bygger cirka 100 studentbostäder. Planerad inflyttning under 2022.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 juli 2021