Felanmäl och lämna synpunkter

Här hittar du e-tjänster för att felanmäla vattenläcka, stopp i avloppet, gatubelysning, matförgiftning, trafiksignaler eller andra fel. Du kan också lämna synpunkter, beröm och klagomål på kommunens verksamheter.

Ring oss vid brådskande fel - använd annars våra e-tjänster

Växjö kommuns kontaktcenter, telefon 0470-410 00 måndag - fredag, helgfri vardag, klockan 07.30-16.30.

Övrig tid ringer du SOS alarm, telefon 0470-75 29 10

Anmäl brister i tillgängligheten

Anmäl fel eller brister i tillgängligheten på platser i Växjö kommun. Du kan anmäla brister i tillgängligheten via e-tjänst eller genom att ringa Växjö kommuns kontaktcenter på 0470- 410 00.

I e-tjänsten kan du också lämna synpunkter och förslag på förbättringar för att öka tillgängligheten i den offentliga miljön.

Felanmäl gatubelysning

Vill du felanmäla trasig gatubelysning gör du det enklast genom att ringa till Bogfelts på telefon 08-732 57 13 (dygnet runt), per e-post felanmalan.syd@bogfelts.se eller genom Bogfeldts e-tjänst. Bogfelts sköter detta på uppdrag av Växjö kommun.

Om du har felanmält en trasig gatubelysning och upplever att felet inte har blivit åtgärdat kan du kontakta oss på info@vaxjo.se och be om återkoppling. Var noga med att uppge på vilken adress den trasiga belysningen är.

Felanmäl vattenläcka eller avloppsstopp

Har du råkat ut för en vattenläcka eller stopp i avloppet? Undersök först om problemet finns i din egen fastighet eller om det finns på det kommunala ledningsnätet.

Vattenläcka och avloppsstopp.

Felanmälan parkeringsautomat

Vid felanmälan av parkeringsautomat och akuta parkeringsfrågor ring telefon 0470-77 49 00 som är aktivt dygnet runt.

Felanmäl trafiksignaler

Vill du felanmäla trafiksignaler gör du det enklast genom att ringa till One Nordic på telefon 0729- 915 915 (svarar dygnet runt) eller per e-post till felanmalan.trafik@one-nordic.se

One Nordic sköter detta på uppdrag av Växjö kommun.

Felmeddelande i e-tjänster?

Om du får felmeddelande när du fyller i en e-tjänst, ber vi dig att försöka igen lite senare. Om du upplever att problemen fortsätter, hör av dig till Växjö kommuns kontaktcenter på telefon 0470-410 00 eller e-post info@vaxjo.se.

Tillgänglighet- felanmälan

Gatubelysning - felanmälan

Matförgiftning - anmälan

Hälsoskydd - anmälan om klagomål

Livsmedel - anmälan om klagomål

Miljöskydd - anmälan om klagomål

Övrigt - felanmälan

Lämna synpunkter, beröm och klagomål

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 12 juni 2023