Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 13 december gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Sjukanmälan

Det går att göra sjukanmälan på tre olika sätt, antingen i Skolportalen Dexter, via mobilapp eller via telefon. Här finns mer information om de olika sätten att göra sjukanmälan på.

Så gör du på Katedral sjukanmälan

Sjukanmälan gör du direkt i skolportalen Dexter, via app i din mobil eller telefon.

Anmälan ska vara gjord innan klockan 09.00, annars kan det gå ut en notifiering om skolk.

Blir du sjuk under dagen skickar du ett mejl till din mentor, samt till de lärare du skulle ha haft.

Myndiga elever sjukanmäler sig själva i skolportalen Dexter och de ska ha fått en inloggning.

För elever som är omyndiga är det förälder och eller vårdnadshavare som sjukanmäler. Inloggningsuppgifter delas ut vid föräldramöte i september alternativt skickas hem med brev. Har du som vårdnadshavare inte fått brevet eller har problem med anmälan ber vi dig kontakta skolan på telefon.

Skolportalen Dexterlänk till annan webbplats

Annan frånvaro

Om du inte är sjuk, men ändå behöver vara borta från en eller flera lektioner mejlar du till din mentor och till den eller de lärare som berörs. För att rapporteringen ska bli korrekt måste anmälan göras varje dag om läkarintyg eller liknande inte har lämnats till mentor.

Avbeställning av specialkost

Om du har specialkost måste denna avbeställas. Kontakta skolan via telefon.

Senast uppdaterad: 23 september 2020
Katedralskolan