Biblioteket

Biblioteket har ett stort utbud av böcker, tidskrifter och tidningar för skolarbete och egen läsning. Här kan du få hjälp med att söka efter information till olika uppgifter, granska källor och få boktips.

Bibliotekets webbplats för elever

Här Länk till annan webbplats. hittar du bland annat information om biblioteket samt tips om informationssökning och källkritik som är användbara i samband med skoluppgifter och gymnasiearbetet. Här finns också guider och presentationer från lektioner som skolbibliotekarien haft i din klass.

Låna och lämna

Du som är elev på skolan får ett bibliotekskonto när du börjar på skolan. Ditt personnummer är ditt lånekortsnummer och dina fyra sista siffror är din PIN-kod.

I bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats. kan du söka efter bibliotekets böcker. Du kan också låna om böcker eller reservera en bok som är utlånad. Lånetiden är fyra veckor och om ingen har reserverat boken går det bra att låna om boken två gånger. Du kommer att få en påminnelse via e-post när lånetiden är slut och om du inte lämnar tillbaka boken då kommer du att få en faktura.

Det finns två återlämningslådor, en i skolans entré och en i biblioteket.

Öppettider

Mån-fre 8.00-16.15

Mellan 7.15-8.00 är biblioteket obemannat men du är välkommen att använda biblioteket.

Kontakt

bibkat@utb.vaxjo.se

0732-04 42 79

Senast uppdaterad: 30 maj 2023