Gymnasieskola

På våra gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum har vi ett stort utbildningsutbud. Vi hoppas att du ska hitta ett program på våra skolor som ska passa just dig.

Har du frågor inför skolstart? Prova vår nya webbplats skolstart.vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Du är behörig att söka gymnasieutbildning om du är 19 år eller yngre det år du söker. Du ska ha gått färdigt grundskolan eller motsvarande.

Gymnasievalet

I vår digitala gymnasiekatalog hittar du alla spännande program och inriktningar som du kan läsa hos oss. Här finns också mycket information inför ditt gymnasieval.

Digital utbildningskatalog för Katedral, Kungsmad och Teknikum Länk till annan webbplats.

Ansökan till gymnasiet

På sidan Ansökan till gymnasiet finns mer information om ansökan, antagning och behörighet.

Viktiga datum

I Växjö är sista dag för ansökan till gymnasiet den 15 februari. I april får du ett preliminärt antagningsbesked. Du kan göra ett omval under perioden 25 april till 15 maj. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för att få ansökan upplåst i Dexter för att kunna göra ditt omval.

I början på juli kommer ett slutligt antagningsbesked. Observera att den preliminära antagningen grundar sig på dina betyg från höstterminen i årskurs 9 medan den slutliga antagningen grundar sig på dina slutbetyg.

Du kan alltså påverka dina antagningschanser till ett program beroende på om du lyckas höja dina betyg under vårterminen.

I början på juli är den slutliga antagningen klar. Tänk på att alla elever aktivt måste tacka ja eller nej till den erbjudna platsen.

För dig som står som reserv finns fortfarande chansen att komma in på ditt förstahandsval via reservantagningen som pågår den 5 augusti till den 31 augusti.

Vuxenutbildning

Du som är över 19 år och vill söka en eller flera kurser på gymnasienivå eller vill veta mer om vuxenutbildning kan gå in på vuxenutbildning Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 15 augusti 2023