Lärplattform förskola och skola

För dig med barn i förskola eller skola i Växjö kommuns kommunala skolor har vi en lärplattform med säker inloggning – IST Lärande. Du loggar in med BankID i lärplattformen och kan sedan hitta information om ditt barn från förskolan eller skolan.

Problem för vårdnadshavare att logga in i lärplattformen för förskolan

Vårdnadshavare med nya barn i förskolan kan i nuläget inte logga in i lärplattformen och komma åt sitt barns blogg. Felsökning pågår och mer information kommer inom kort.

Problem att logga in i lärplattformen med iPhonetelefon

Just nu är det problem att logga in i lärplattformen för vårdnadshavare med telefon modell iPhone. Det fungerar att logga in med andra enheter som iPad och dator. Detta är felanmält och vår leverantör IST arbetar på att lösa problemet

På den här sidan finns information om lärplattformen för förskolan och lärplattformen för skolan. Längre ned på sidan finns även information om inloggning, säkerhet och BankID. Längst ned på sidan finns länkar till instruktionsfilmer och informationsmaterial.

Frågor eller problem

Om du som vårdnadshavare har stött på problem eller har frågor om lärplattformen kan du vända dig till kontaktcenter. Telefonnummer och e-postadress till kontaktcenter finns längst ned på den här sidan.

Förskola - lärplattformen IST Lärande förskola

I vår lärplattform för förskolan, IST Lärande förskola, kommer du att hitta information som handlar om förskolans verksamhet och om ditt barn, med en personlig inloggning. All information ligger i tryggt förvar bakom en säker inloggning, så att det bara är du som vårdnadshavare som har tillgång till det.

På lärplattformen finns en blogg där du som vårdnadshavare ser det som handlar om ditt barn. På bloggen är det är personal på förskolan som skriver och lägger in information. Med lärplattformen och bloggen får du samlad information på ett ställe om ditt barn och förskolans verksamhet.

Information på bloggen i lärplattformen för förskolan

Ditt barns förskola kan berätta om hur de kommer att använda sig av bloggen i IST Lärande förskola och vilken information du kan förvänta dig att hitta där.

Skola – lärplattformen IST Lärande skola

Lärplattformen för skola, IST Lärande skola, öppnade upp för vårdnadshavare och elever vecka 45, 2018. Du som vårdnadshavare kan logga in med BankID och ta del av information från skolan om ditt barn. Eleverna kan logga in med sina vanliga inloggningsuppgifter som de brukar använda i skolan.

Lärplattformen för skolan är i ett uppstartsskede och därför kommer skolan att kunna ge dig som vårdnadshavare mer information om vilken information du kommer att kunna ta del av i vårdnadshavarvyn.

Vårdnadshavarvyn

Som vårdnadshavare kommer du att kunna se ditt barns uppgifter, omdömen, information från utvecklingssamtal, men också eventuella anpassningar, betygsvarningar eller åtgärdsprogram. När något nytt publiceras om ditt barn i lärplattformen kommer du att få ett mejl till den e-postadress som du har lämnat in i systemet Dexter.

Vill du se hur det ser ut i lärplattformen för dig som vårdnadshavare? Titta på den korta instruktionsfilmen i länken nedan. För mer detaljer om de olika funktionerna – se de andra instruktionsfilmerna nedan.

I lärplattformen finns även en blogg där skolan kan skriva inlägg till en, flera, eller alla vårdnadshavare i en klass/undervisningsgrupp eller till hela skolan.

E-postavisering från lärplattformen

När något nytt publiceras om ditt barn i lärplattformen kommer du att få ett mejl till den e-postadress som du har lämnat in i systemet Dexter. Sedan behöver du logga in med BankID till vårdnadshavarvyn för att kunna se informationen.

Det går att välja att stänga av e-postavisering om man vill det, men från början är det påslaget. Du som vårdnadshavare kommer alltså att få aviseringsmejl om du inte själv väljer att stänga av dem.

Elevvyn

När elev har loggat in med sina vanliga inloggningsuppgifter kommer man att kunna se sina uppgifter som lärare har bedömt, omdömen, eventuella anpassningar, betygsvarningar och åtgärdsprogram. Det kommer också gå att se information från utvecklingssamtal. Läraren kan berätta mer om vad man kommer att kunna se och få information om i lärplattformen. Elev kommer att få aviseringar till den e-postadress som man har fått från skolan.

Inloggning och säkerhet – förskola och skola

För att kunna ta del av informationen på lärplattformen IST Lärande förskola och skola behöver du som vårdnadshavare logga in med så kallad flerfaktorsinloggning. För att komma in på lärplattformen loggar du in med BankID eller med mobilt BankID. Läs mer om BankID på e-legitimationsnämndens webbsidalänk till annan webbplats. Om du har barn i både förskola och skola behöver du logga in separat till lärplattformen för förskola och lärplattformen för skola.

Elever loggar in med sina vanliga inloggningsuppgifter, som de använder i skolan, till bland annat e-post och för att logga in på sin dator.

För dig som inte har BankID

Om du har inte BankID - ta kontakt med ditt barns förskola eller skola för att ta del av informationen på annat sätt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2020
Förskola och skola