Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kronobergs bästa UF-säljare går på Katedralskolan

Den 23-24 maj kommer hundratals UF-företag visa upp sina produkter och affärsidéer på Svenska Mässan och samtidigt kämpa om SM-guld i 16 olika kategorier. I kategorin bästa UF-säljare har Amanda Wallertz tagit sig vidare till final.

Amanda Wallertz i EK20D har vid de regionala tävlingarna för alla UF företag, utsetts till Kronobergs bästa säljare. Hon har i och med utmärkelsen gått vidare i tävlingen och får åka till SM och tävla. Med sig tar hon helaUF företaget Unik.Design UF som även består av Siri och Tilda.

Vi önskar dem stort lycka till på SM-tävlingarna!

Från UF's hemsida
Om SM i Ung Företagsamhet | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.:

"Det här är SM i Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet har sedan 1988 anordnat en nationell tävling för UF-företag.

I över 30 år har SM i Ung Företagsamhet arrangerats på Stockholmsmässan men i år kommer det att arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg.

För att komma till SM har UF-företagen först kvalat in genom att tävla på regionala mässor och tävlingsdagar som anordnas av Ung Företagsamhet under våren. En jury från näringslivet utser vinnarna.

I SM tävlar sedan UF-företagen i 16 kategorier, där det mest prestigefyllda priset är ”Året UF-företag”. En jury från näringslivet utser vinnarna även här.

Vinnaren av ”Årets UF-företag” får sedan representera Sverige på EM i Ung Företagsamhet, Gen-E, som 2022 går av stapeln i Tallinn, Estland."

Senast uppdaterad: 28 mars 2022