Torpa förskola

Torpa förskola är en ny förskola som byggs i östra delen av Vikaholm. Förskolan kommer att ha plats för 150 barn och det byggs även ett tillagningsskök.

Skiss: LBE Arkitekter

Torpa förskola kommer att ha sex avdelningar för yngre barn (1–3 år) och fyra avdelningar för äldre barn (4–6 år). Utöver de 150 ordinarie platser kommer det gå att utöka antalet platser under kortare perioder. Tillhörande tillagningskök har kapacitet att laga mat till förskolans barn samt ytterligare 150 portioner.

Förskolan ligger på Schanders väg på Vikaholm. Bygglovet för byggnation är godkänt och förskolan kommer att byggas i två plan på totalt 2 146 kvadratmeter.

Vöfab Länk till annan webbplats. har påbörjat byggnationen och beräknas öppna till vårterminens start 2023. Slutbesiktning planeras i december 2022. Entreprenör: Dynacon.

Senast uppdaterad: 7 juli 2022