Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Övergivna cyklar tas bort

I tre veckor har en kontroll av parkerade cyklar pågått på delar av Växjö stationsområde, i Växjö centrum och Teleborgs centrum. Cyklar som stått parkerade på samma ställe kommer nu att transporteras bort.

Från och med måndagen den 23 april kommer cyklar som stått parkerade på samma ställe i mer än 21 dagar att transporteras bort och lämnas till polisens cykelförråd. Cykelvrak som flyttas kommer att ges bort direkt till kommunen eller staten.

Informationslappar har satts upp i de berörda områdena. För att se vilka cyklar som är övergivna sätter vi en lapp på alla cyklar.

Kontrollen av parkerade cyklar gör det enklare att sköta renhållningen i området. Det blir också fler lediga cykelparkeringar till de cyklister som behöver parkering.

Letar du efter din cykel?

Polisens cykelförråd på Krukmakargatan 1 tar hand om övergivna cyklar och letar efter ägaren i tre månader. Kontakta polisen för mer information om hur du gör en anmälan.

Om du gör en anmälan är det lättare för polisen att hitta dig som ägare när cykeln lämnas in till polisen. Uppge ramnummer och andra viktiga kännetecken.

Om du inte anmält till polisen att din cykel saknas eller inte hämtar ut din cykel inom tre månader ges cykeln till Polismyndigheten.

Vi hoppas att du har förståelse och tackar för att du cyklar i Växjö.

Cykelparkeringskontrollen är ett samarbete mellan Växjö kommun och Polismyndigheten. Kontrollen sker enligt Lag om flyttning av fordon i vissa fall (SF 1982:129, § 6) och förordning SFS 1982:198.

Senast uppdaterad: 8 mars 2022