I Växjö kommun finns cirka 45 kommunala badplatser. Några är specialutrustade för ökad tillgänglighet och några är hundbad. Alla kontrolleras på våren och har regelbunden tillsyn under sommaren för att hållas säkra och trivsamma.
Inför säsongen går Växjö kommun igenom alla badplatser, lägger ut bryggor, städar, fixar och kontrollerar att all utrustning, grillplatser med mera är ok. Dykningar görs också på alla badplatser för att kontrollera och säkra botten.
- Allt detta är sedan länge klart och godkänt för de kommunala badplatserna berättar Magnus Nykvist, anläggningsansvarig, kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun. Han tipsar om att gå in på Naturkartan.se och botanisera bland kommunens alla badplatsanläggningar för att kanske hitta en ny favorit.
Se de kommunala badplatserna i Naturkartan.se Länk till annan webbplats.
Magnus vill också påminna om varför det är viktigt att följa anvisningar för parkering av bil vid badplatserna:
- Om man kör bil och parkerar vid en badplats, så måste det vara på platser som är avsedda för det. Detta är väldigt viktigt för tillgänglighet och framkomlighet vid eventuell utryckning av ambulans, räddningstjänst och liknande fordon, understryker Magnus Nykvist.
Med hjälp av en tjänst som tar satellitbilder bevakar Växjö kommun om det uppstår algblomningar i sjöarna Helgasjön, Örken, Innaren, Växjösjön, Trummen, Norra Bergundasjön och Södra Bergundasjön. Med appen Cyanoalert kan du se hur algblomningen ser ut i din sjö.
Tillgänglighet, algblomning, tempererade bassänger med mera.