Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 12 juni klockan 8.00 och tills vidare.

Stäng meddelande

Prövning

En prövning innebär att du läser in kurser på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Läraren sätter betyg efter avslutad prövning.

Prövningsperioder

Det finns särskilda prövningsperioder när du kan göra detta.

Period 1

Pågår 25 mars-1 juni.
Anmälan öppnar 1 februari. Sista anmälnings- och betalningsdag är 1 mars.

Period 2

Pågår 25 september-1 november.
Anmälan öppnar 2 augusti. Sista anmälnings- och betalningsdag är 1 september.

Prövningsperioderna är planerade så att du kan pröva i upp till fyra kurser per period och har möjlighet att skicka in kompletterande betyg om du ska söka till högskola/universitet eller yrkeshögskola.

Avgiften för en prövning är 500 kronor per kurs. Avgiften betalas inte tillbaka om du inte påbörjar din prövning eller om du avbyter den.

Anmälan

Du anmäler dig till prövning på vår webbplats: Anmälan till prövning för vuxenutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om den kurs du önskar genomföra prövning i inte finns i utbudet kontaktar du Växjölöftet vuxenutbildning via e-post: studievagledningvaxjoloftet@vaxjo.se eller genom Växjö kommuns kontaktcenter telefon 0470-410 00.

Prövning i vissa kurser utanför ordinarie prövningsperioder, för dig som är född 2001 eller 2002

Är du född 2002 och fortfarande elev på gymnasieskolan och vill göra en prövning inom svenska/svenska som andraspråk, engelska eller matematik på komvux, vänligen kontakta din studie- och yrkesvägledare på din gymnasieskola.

Är du född 2001 eller 2002 och har avslutat dina studier på gymnasieskolan och vill göra en prövning inom svenska/svenska som andraspråk, engelska eller matematik på komvux. Då har vi en särskild prövningsrutin för dig som är folkbokförd i Växjö kommun. Vänligen kontakta studievagledningvaxjoloftet@vaxjo.se för mer information.

Observera
Om du har sökt till högskola/universitet med start hösten 2021 är det inte möjligt att bli klar med prövningen innan sista kompletteringsdagen den 5 juli.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 maj 2021
Förskola och skola