Studier för dig som ung

Är du sugen på att plugga men vet inte till vad? Här får du hjälp att hitta nya intressanta studievägar som kan ta dig dit du vill - både vad gäller gymnasieval eller studier på universitet eller högskola.

Livet är fullt av valmöjligheter, inte minst när det kommer till studieval. Du kanske funderar på vilket program du ska välja på gymnasiet och vad just det programmet innebär för dina framtidsdrömmar? Eller så har du precis gått ut gymnasiet och är sugen på att plugga vidare?

Här har vi samlat information och länktips till dig som vill studera.

Gymnasieval.vaxjo.se

I vår digitala gymnasiekatalog hittar du alla spännande program och inriktningar som du kan läsa på våra tre kommunala gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum. Här finns också mycket information inför ditt gymnasieval.

Språk- och kompetenscentrum

Språk- och kompetenscentrum är ett mottagningscenter för nyanlända barn och ungdomar mellan 1 och 19 år samt deras vårdnadshavare. Språk- och kompetenscentrum erbjuder alla nyanlända som kommer till Växjö kommun en väg in till förskola och skola.

Studier efter gymnasiet

Efter avslutade gymnasiestuider finns det olika vägar att gå. Vissa kanske vill börja jobba och tjäna pengar direkt medan andra vill fortsätta att utbilda sig.

Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser. Här kan du läsa olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och ekonom. På Linnéuniversitets webbplats Länk till annan webbplats. finns mer information.

antagnings webbplats Länk till annan webbplats. kan du söka alla Sveriges universitet och högskolor.

Vuxenutbildning

Inom Växjölöftet Vuxenutbildning kan du som är vuxen studera och slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan också studera för att byta yrke eller bli behörig till högre studier.

Senast uppdaterad: 9 december 2021