Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 12 juni klockan 8.00 och tills vidare.

Studiehandledning

Studiehandledning på modersmål är ett viktigt stöd för flerspråkiga elever. Med hjälp av studiehandledning kan eleven få stöttning i sin kunskapsutveckling i olika ämnen med stöd av en studiehandledare som talar elevens modersmål.

Studiehandledaren jobbar i samverkan med ämnesläraren och kan ge eleven stöttning före, under eller efter lektionen. Studiehandledningens omfattning är individuell och utgår från elevens behov. I kommunen ges studiehandledning på flera olika språk.

Utbildningsförvaltningen har en centrala samordnare för studiehandledning, Camilla Gustavsson, som utgår från Språk- och kompetenscentrum. Vårt uppdrag är att samordna förvaltningens studiehandledning genom nätverk för samtliga studiehandledare, stöd vid rekrytering och samordning av tjänster samt med information och handledning i frågor gällande studiehandledning.

Senast uppdaterad: 10 juni 2021