Om Teleborg Centrum

Teleborg Centrum, TC, rymmer flera olika skolverksamheter. Här finns en grundskola för årskurs 7 till 9, en grundsärskola samt vår internationella IB-utbildning.

TC har cirka 430 elever uppdelade på 18 klasser med 60 lärare och elevassistenter som arbetar i våra olika verksamheter. Årskurs 6 på har språkval och hemkunskap hos oss på TC. Varje klass består av cirka 25 elever och har två handledare som ansvarar för klassen. Alla elever på skolan har tillgång till en egen Cromebook att använda i undervisningen.

Det finns en aktiv fritidsgård på TC med många aktiviteter och engagerad personal. Fritidsgården ligger mitt i skolan och har öppet både dag- & kvällstid.

”På TC lär sig eleverna för framtiden”

 • Vår vision är att elever får utveckla alla sina förmågor i skolans olika ämnen, så att alla elever har en hög måluppfyllelse.
 • Elever och föräldrar får återkoppling på hur eleven utvecklas både kunskapsmässigt som socialt kontinuerligt.
 • De elever som behöver extra stöd för att nå målen får den hjälp de behöver samt att de som lätt når målen också får stimulans och ytterligare utmaningar.
 • Vi anser att studieframgång och elevvård går hand i hand
 • Det är viktigt att elever har ett reellt inflytande på sin utbildning och en god skolmiljö där alla bemöter varandra på ett bra sätt.
 • Under sin skoltid ska eleverna få uppleva roliga traditioner som gör att gemenskap och glädje präglar tiden på TC.

International Baccalaureate

På TC finns även International Baccalaureate, IB, en internationell utbildning som finns över hela världen. Våren 2014 antogs Teleborg Centrum som IB-kandidatskola och blev vårterminen 2017 blivit en auktoriserad IB World School. IB-skolorna delar ett globalt engagemang och brinner för utbildning med hög kvalitet som syftar till att låta eleverna göra kopplingar mellan sina studierna och samhället.

Traditioner på TC

TC har många roliga traditioner som hängt med skolan i många år. Under coronapandemin

Välkomstfest år 7

Den mycket populära välkomstfesten för våra sjuor som ordnas av personalen. Elever i årskurs 8 och 9 spelar revy för sjuorna och därefter blir det något att äta och sedan disco.

Restaurang TC år 8

Personalen anordnar en finare middag för eleverna i årskurs 8. Vi rullar ut röda mattan, dukar fint i matsalen, tänder ljus och serverar en god middag. Efter middagen blir det disco.

Lucia

Luciafirandet sker i Teleborgskyrkan. På luciamorgonen samlas vi och tar del av TC:s alltid lika fina luciatåg.

Julavslutning med idrottsfest

Höstterminen avslutas med en idrottsfest i Teleborgshallen, sista förmiddagen före jullovet. Klasserna i årskurs 9 underhåller med en egenkomponerad dans. Dessutom blir det diverse tävlingar och lekar mellan elever och lärare.

Niornas avslutningsvecka på TC

Under den sista skolveckan på TC anordnas en innedag och en utedag med lekar, tävlingar och annat skoj för eleverna i årskurs 9. Kvällen innan skolavslutningen ordnar personalen en avslutningsfest med revy, middag och disco för niorna.

Skolavslutning

Sommaravslutningen firas i Teleborgshallen med musik och tal samt betygsutdelning för årskurs 9. Föräldrar och syskon är välkomna till ceremonin.

Kontakt

 • Teleborg centrum

  Expedition

  0470-419 34

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Smedsvängen 72, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun

  Teleborg centrum

  Box 1222, 351 12 Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2021
Förskola och skola