Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 12 juni klockan 8.00 och tills vidare.

Bibliotek

Sandsbro skolbibliotek är bemannat samtliga skoldagar av en fackutbildad skolbibliotekarie som är anställd på heltid av skolan. Skolbibliotekarien heter Karin Torstensson och finns till hands på skolan måndag-fredag klockan 08.00-16.30.

Skolbiblioteksverksamheten är målinriktad och bygger på samarbete med övrig personal på skolan, därigenom uppnås en integrerad verksamhet. Varje klass är schemalagd med bibliotekarien kontinuerligt och lektionerna ägnas åt läs- och språkutveckling samt medie- och informationskunnighet.

Biblioteket befinner sig i en återuppbyggnadsfas, men tillhandahåller skönlitteratur och facklitteratur för barn och ungdomar. Det fysiska beståndet är inlagt i bibliotekskatalogen. Utöver det fysiska biblioteket använder vi oss av det digitala biblioteket Läshörnan som omfattar både e-böcker och e-ljudböcker. De medier som inte finns på biblioteket, kan ofta lånas in från andra skolbibliotek i kommunen. Det centrala Mångspråksbiblioteket används för att möta elever med annat modersmål.

Handlingsplan för Sandsbro skolbiblioteksverksamhet VT18-VT21 , 487 kB, öppnas i nytt fönster.

• Sandsbro skola

Expedition