Sommarbrev från rektor

Information om fritidshem under sommaren och om starten på höstterminen

Hej!

Nu är vi inne i slutspurten inför läsårets avslutning! Det råder full aktivitet på skolan, men ingenting är som vanligt! Vår ambition har varit att göra avslutningen 2021 så festlig, vacker och stämningsfull som möjligt, speciellt för årskurs 9. Jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med detta. Vi tror och hoppas på att få fira tillsammans med alla vårdnadshavare på sommarfesten igen nästa år.

Klassföreståndare och elevkoordinatorer för nästa läsår finns att läsa under nyheter på hemsidan www.vaxjo.se/ringsbergskolan Länk till annan webbplats.

I augusti inför skolstarten måndagen den 16 augusti klockan 08:00-14:00, kommer ni att få ett längre brev på bloggen med viktig information inför läsårsstarten. Det är viktigt att alla våra elever är tillbaka i skolan vid skolstart, efter ett långt sommarlov. I annat fall missar ditt barn den viktiga upplevelsedagen, som ger förståelse inför läsårstemat. Missad undervisningstid ger stora konsekvenser för ditt barns känsla av sammanhang, för ditt barns lärande och därmed också för möjligheterna till önskad gymnasieutbildning och framtidsval för ditt barn. När ni planerar semester för familjen, tar ni hänsyn till skolans läsårstider Länk till annan webbplats..

Under veckorna 27-31 är skolan stängd. Sommarfritids är på Östregårdskolan. De barn som är anmälda via e-tjänsten för sommarfritids är välkomna, utifrån ordinarie regler för när man får ha omsorg på fritids (arbete och studier). Måltidsorganisationen hälsar att vecka 24-26 och vecka 32 avbokas dietkoster på Pilbäcksskolans kök genom telefonnummer 0470-43 669. Detta gör du om om ditt barn är anmält till fritids, men inte kommer den dagen. Fritidshemmet på Ringsbergskolan öppnar måndagen den 9 augusti Länk till annan webbplats..

Samtliga betyg kommer att skickas hem efter skolavslutningen.

Under vecka 26-29 samt vecka 31 nås ansvarig chef för verksamheten genom Växjö kommuns Kontaktcenter. Telefonnumret är 0470-41 000.

Jag vill tacka alla vårdnadshavare för att ni - liksom vi - varje dag försöker göra det bästa för era barn! Jag och skolans personal önskar Er alla en Glad sommar!

Med vänlig hälsning,

Susanne Randau, rektor Ringsbergskolan