Frånvaroanmälan av elev i grundskola eller gymnasieskola

Frånvaroanmälan av elev på grundskola eller gymnasieskola i Växjö kommun görs via appen IST Home Skola eller via SAITS för vårdnadshavare.

Anmäl frånvaro för ditt barn

Som vårdnadshavare anmäler du frånvaro för ditt barn via appen IST Home Skola eller SAITS för vårdnadshavare Länk till annan webbplats.. Du loggar in med Mobilt BankID. Elever som fyllt 18 år kan själva frånvaroanmäla sig i appen och e-tjänsten.

Tänk på att frånvaroanmälan bör göras innan skoldagen startar.

För våra gymnasieskolor finns också möjligheten att ringa till skolans reception för att anmäla frånvaro. För grundskolorna är det appen eller SAITS för vårdnadshavare som gäller för frånvaroanmälning.

Information om appen IST Home Skola och SAITS för vårdnadshavare

Från 1 januari 2022 kan du använda appen IST Home Skola eller e-tjänsten SAITS för vårdnadshavare för rapportering av frånvaro.

Appen IST Home Skola går att ladda ner via App Store eller Google Play. Du kan också gå in i appbutiken på telefonen och söka på ”IST Home Skola”. Logga sedan in med Mobilt BankID.

I SAITS för vårdnadshavare kan du även hitta information om ditt barns:

• schema
  • läsårsdata
  • frånvaro
  • betyg

När du är inloggad i appen eller i SAITS för vårdnadshavare behöver du kontrollera så att din kontaktinformation stämmer.

Mer information om appen IST Home Skola Länk till annan webbplats.

Instruktioner för att använda SAITS för vårdnadshavare Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 18 mars 2022