Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Skola 6-16 år

Alla barn mellan sju och sexton år som bor i Sverige är skolpliktiga. Det finns ca 40 skolor i Växjö kommun och fem fristående skolor. Varje grundskola har även förskoleklass för sexåringar.

För att veta mer om skolorna, dess profilering, pedagogisk inriktning, matsedlar, nyheter med mera, gå till skolornas hemsidor via länken längst ner på sidan eller klicka på länken i menyn till höger.

Nyinflyttad

Du som är ny i kommunen kan antingen vända dig till den närmaste skolan eller kontakta utbildningsförvaltningen.

Eftersom barnen har skolplikt, så är de alltid garanterade en plats på en skola i sitt närhetsområde.  Alla har rätt att välja en annan skola, i mån av plats.

Förberedelseklass

Elever som flyttar till Sverige erbjuds att gå i en förberedelseklass eller direktintegreras i en klass. De elever som tillhör förberedelseklassen har även en tillhörighet i en klass på skolan. För mer information om förberedelseklass kontakta utbildningsförvaltningen.

Senast uppdaterad: 16 januari 2018