Dexter blir Saits

För dig som har barn i förskola och på fritidshem sker nu en förändring när vi byter ut systemet Dexter mot Saits. Syftet med förändringen är att göra det enklare, säkrare och bättre för dig som vårdnadshavare.

Under tiden som övergången sker till det nya systemet behöver vi stänga Dexter, vilket är under veckorna 49–50. Under denna period hanteras ansökningar, platserbjudande, placeringar och schema på pappersblanketter. Ditt barns förskola eller fritidshem kan hjälpa dig med blanketter.

Det nya systemet ska vara på plats från den 16 december och du som vårdnadshavare loggar då in med BankID. I det nya systemet, Saits, kommer du också efter den 16 december att kunna ansöka om plats i förskola, plats på fritidshem, få erbjudande om plats, registrera inkomst och säga upp plats. Efter den 16 december kommer det att finnas en länk på vår hemsida för att logga in till Saits på www.vaxjo.se/forskolor.

Frånvaroanmälan till skola och fritidshem

Frånvaroanmälan till skola och fritidshem gör du på samma sätt som idag, det vill säga genom Dexter-appen, via e-tjänsten Dexter eller via telefon.

Frågor om e-legitimation

Du kan hitta information om e-legitimation på både denna webbplats och på e-legitimationsnämndens webbplats Om du inte har BankID/e-legitimation kan du använda dig av blanketter för bland annat ansökan, platserbjudande, placering och schema. Blanketter hittar du under självservice e-tjänster och blanketter

Information om e-legitimation på denna webbplats

Information om e-legitimation på e-legitimationsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Dexter är ett digitalt system som används exempelvis vid ansökan om barnomsorgsplats och inlämning av schema för förskola och fritidshem.

Senast uppdaterad: 3 december 2019