Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Anneli Ekstedt blev Årets måltidschef i White Guide Junior

Bild på Anneli Ekstedt, Monica Skagne och Andreas Olsson

Anneli Ekstedt, verksamhetschef för måltidsorganisationen, blev vinnare i kategorin Årets måltidschef när White Guide Junior utsåg Sveriges bästa offentliga måltider.

Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och runt om i Sverige. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

- Jag kan glädjande gratulerar Anneli Ekstedt till ett välförtjänt pris. Hon är en mycket kunnig och engagerad chef som genom sitt ledarskap och tillsammans med medarbetarna ser till att eleverna i Växjös skolor få en hållbar, näringsriktig och god skolmat, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd.

Nomineringen grundar sig på kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen. I kategorin var totalt 10 måltidschefer nominerade.

- Jag är jätteglad för denna fina utmärkelse, men den är inte bara min utan jag delar den med alla mina fantastiska kollegor på måltidsorganisationen. Så tacksam att få omge mig med så kompetenta och drivna medarbetare som varje dag ger matglädje till Växjös viktigaste matgäster, säger Anneli Ekstedt.

Växjö kommun höll sig väl framme även i resten av tävlingen och tog hem plats fyra i kategorin Årets hållbara skolmatskommun och Centrumskolan kom på plats sex i kategorin Årets klimatkök.

- Stort grattis och tack till Anneli för det fantastiska jobb hon och våra övriga kollegor inom måltidsorganisationen gör. Extra roligt och viktigt blir det att sätta det här priset i relation till alla goda insatser som görs av näringslivet och kommunen på koncernövergripande nivå kopplat till klimatsmart mat. Vi har många restauranger som jobbar aktivt med frågan och inom Växjö kommun har vi ett gemensamt uppdrag som handlar om att öka kunskapen kring klimatsmart mat. Tillsammans – näringsliv och det offentliga – kan vi skapa beteendeförändring och driva ett gott ambassadörskap kopplat till god och grön gastronomi, säger Monica Skagne, kommunchef.

Senast uppdaterad: 21 september 2022