De blev Årets yrkeslärare i Kronobergs län

Årets yrkeslärare kronoberg 2022

Ellinor Rydman, gymnasielärare på Teknikum och Glenn Andersson, gymnasielärare på Kungsmad är Årets yrkeslärare i Kronobergs län. Det offentliggjordes på Yrkes SM på onsdagen.

Ellinor Rydman arbetar på Teknikum som lärare på Barn och fritidsprogrammet.

Motivering lyder:

”Med glöd och ett brinnande intresse har Ellinor helhjärtat ägnat en stor del av sitt yrkesliv till att utveckla och förbättra utbildningen som leder fram till ett viktigt yrke. Genom att hon ständigt utvecklar och prövar nya idéer är hon motorn som under flera år drivit programmet framåt. En ödmjuk lyhördhet för vad som pågår i verksamheten blandas med en aldrig sinande nyfikenhet på det nya. Ellinor utvecklar ofta idéer och driver nya projekt. Ellinor startar upp samarbeten och gör så att hennes elever får vidga sina kunskapsområden genom samverkan med elever från andra program. Tack vare engagemang och fokus på högkvalitativ undervisning har åtskilliga elever genom åren utbildats till barnskötare vilket gör att Ellinor är väl värd priset som årets yrkeslärare 2022.”

- Jag är ödmjuk och samtidigt väldigt stolt över att få utmärkelsen. Jag har arbetat som lärare i många år och har haft möjlighet att utvecklas inom mitt yrke. Samarbetet i arbetslaget och mellan olika yrkesprogram är det som ger en fantastisk utdelning både för oss lärare och våra olika elever, säger Ellinor Rydman.

Glenn Andersson arbetar på Kungsmadskolan som lärare på industritekniska programmet.

Motivering lyder:

”Professionell, Engagerad, Kunnig och Omtanke för eleverna är några av orden som beskriver Glenn i sitt arbete som yrkeslärare. Glenn är en mycket ambitiös lärare som alltid ser till elevernas bästa där målet är att eleverna ska få en anställning efter gymnasiet. Glenn har goda relationer med samtliga företag som han arbetar med. Han ligger alltid steget före sin omgivning för att samarbetet mellan arbetsgivare och eleverna på skolan ska funka så bra som möjligt. Att utveckla sig själv, kollegor, programmet och skolan för att ge sina elever bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med sin utbildning är viktigt för Glenn och gör att han är väl värd priset som årets yrkeslärare 2022.”

- Att jobba som yrkeslärare är något jag brinner för och att nu få priset Årets yrkeslärare gör mig både rörd och glad. Det betyder enormt mycket för mig och mitt yrke, säger Glenn Andersson.

Fakta Årets yrkeslärare Kronoberg

Årets yrkeslärare är ett pris instiftat för att uppmärksamma engagemang och insatser av yrkeslärarkåren. Årets yrkeslärare är initierat av WorldSkills Sweden och kan användas nationellt, regionalt och lokalt och det är första gången priset delas ut i Kronoberg. Juryn består av representanter från Worldskills, Svenskt näringsliv, LO, Region Kronoberg och Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 11 maj 2022