Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 12 juni klockan 8.00 och tills vidare.

Stäng meddelande

Gömd kamera upptäckt i omklädningsrum

Händelsen är polisanmäld och det pågår just nu en polisutredning.

Vi vill informera er om att i onsdags hittades en gömd kamera i ett omklädningsrum på Katedralskolan. Vi ser såklart väldigt allvarligt på detta och så fort skolledningen fick informationen så kontaktades Polisen och en polisanmälan upprättades. Polisen har även varit på plats på skolan och omhändertagit kameran.

Ärendet ligger nu hos Polisen som har påbörjat en utredning och de har anhållit en person misstänkt för kränkande fotografering. Vi kan tyvärr inte delge mer information än så här utan hänvisar till Polisen och deras arbete där vi kommer vara behjälpliga gentemot dem och deras utredning. Eventuella personer som blir föremål i utredningen i form av att ha ertappats på den här kameran kommer att kontaktas av Polisen.

Om det kommer nya uppgifter som vi kan förmedla så kommer ni få information om detta.

Anledningen till att informationen når er idag och inte tidigare är att vi inte har kunnat gå ut med obekräftade uppgifter som på något sätt skulle kunna försvåra Polisens arbete. Vid den här typen av händelser är det väldigt viktigt att inte sprida falska uppgifter eller antagande, utan att det som vi kommunicerar ut till er är korrekt.

Hoppas att ni har förståelse för detta.

Med vänliga hälsningar
Skolledningen, Katedralskolan

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2021