NIU simning

Är du framtidens elitidrottare i simning? Som NIU-elev satsar du mot nationell elit. Du får en högkvalitativ individuell träning på skoltid tillsammans med välutbildade instruktörer.

Vill du bli elitidrottare - då är en plats på en nationellt godkänd idrottsutbildning ett första steg. NIU omfattar 400-700 poäng av din gymnasieutbildning. Du kombinerar NIU-kurserna med kurser från ett gymnasieprogram. 200 poäng läser du inom individuellt val, 200 poäng som del av programfördjupningen och resterande poäng som utökade kurser.

Träning

Simning tränar du främst i Växjö simhall, men du har också tillgång till gym och teorisalar i anslutning till skolan och simhallen. Det finns 12 olika program på Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum som går att kombinera ihop med simningen. Vi erbjuder 4 platser på NIU.

Hur söker jag?

Du ska söka både till en NIU-plats och till ett program på Katedralskolan, Kungsmadskolan eller Teknikum. Du gör din ansökan till NIU på Svenska Simförbundets hemsida. Se länk nedan. Sista dag för ansökan är 1 december. Uttagningar till NIU sker i samarbete med Svenska Simförbundet. Till ditt gymnasieprogram söker du senast 15 februari.

Kurserna som ingår i NIU

Idrottsspecialisering 1 - 100 poäng
Idrottsspecialisering 2 - 100 poäng
Tränings- och tävlingslära 1 - 100 poäng
Tränings- och tävlingslära 2 - 100 poäng

Instruktör

Oskar Davidsson, simtränare Växjö simsällskap

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 augusti 2020
Katedralskolan