Friidrottsgymnasiet

Vill du satsa på din friidrott samtidigt som du får en god utbildning i en trivsam miljö? I Växjö finns utmärkta träningsmöjligheter och tränare med gedigna kunskaper, erfranheter och stort engagemang. Friidrottsgymnasiet är en riksrekryterande utbildning där du kan kombinera dina gymnasiestudier med elitsatsning i friidrott.

I Växjö finns ett stort utbud av nationella gymnasieprogram fördelat på tre skolor - Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum. Som elev på friidrottsgymnasiet, FIG, väljer du ämnet specialidrott som individuellt val och som del av programfördjupningen. Ämnet innehåller kurser i idrottsspecialisering, träningslära och idrottsledarskap. Det kan endast läsas av elever som går riktrekryterande idrottsutbildning eller annan nationellt godkänd idrottsutbildning.

Du får de bästa förutsättningarna att träna för en satsning mot elitnivå. På eftermiddagarna får du mellanmål - detta för att du ska kunna träna direkt efter skoldagens slut.

Du som bor utanför Växjö kommun får hjälp med bostad av FIG, och du kan söka inackorderingsbidrag från din hemkommun. Storleken bestämt av hemkommunen.

Idealiska träningsmöjligheter

På FIG i Växjö kan du träna alla grenar medan du fortfarande tävlar för din hemförening. Arenastaden bjuder på idealiska träningsmöjligheter för friidrott både inom- och utomhus, samt bra styrketräningsmöjligheter.

Tillsammans med din hemortstränare lägger vi upp ett individuellt träningsprogram. Som elev har du vid behov ständig tillgång till medicinsk service.

Hur söker jag?

Till friidrottsgymnasiet söker du senast 15 oktober. Till ditt gymnasieprogram söker du senast 15 februari. Du gör din ansökan på Svenska Friidrottsförbundets webbplats som finns längst ner på sidan.

I slutet av november sker första gallringen och i början av december genomförs en andra testomgång i Växjö. I slutet av december är antagningen vanligtvis avslutad.

Kontakt

Kontaktperson för Friidrottsgymnasiet i Växjö
Cai Bolö
E-post: cai.bolo@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 augusti 2020
Katedralskolan