Användbara resurser till dina studier

Här finns resurser samlade utifrån ämnesområden.

Historia

American memory Länk till annan webbplats. - Historiskt material från Nordamerika.

Best of history websites Länk till annan webbplats. - En portal med över 1200 historiesidor.

National archives Länk till annan webbplats. - Inskannade historiska dokument från Nordamerika.

Populär historia Länk till annan webbplats. - Hitta artiklar i tidskriftens arkiv.

Stockholmskällan Länk till annan webbplats. - Texter, foton, kartor m.m. ur Stockholms historia.

Svenskt biografiskt lexikon Länk till annan webbplats. - Svenskt personhistoriskt lexikon.

SO-rummet Länk till annan webbplats. - Digitala lärresurser inom alla SO-ämnen

Idrott & hälsa

CAN Länk till annan webbplats. - Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

FYSS Länk till annan webbplats. - Elektronisk bok om fysisk aktivitet och hälsa.

Livsmedelsverket Länk till annan webbplats.

Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Google Art Project Länk till annan webbplats.

WikiArt Länk till annan webbplats. - Konstwiki.

Naturvetenskap & miljö

Artdatabanken Länk till annan webbplats.

Daniel Barker Länk till annan webbplats. - Filmade fysikexperiment och korta lektioner.

Energimyndigheten Länk till annan webbplats. - Fakta och statistik.

Havet.nu Länk till annan webbplats. - Nyheter, forskning och fakta om havsmiljön.

Kemikalieinspektionen Länk till annan webbplats.

PMC Länk till annan webbplats. - Engelskspråkiga vetenskapliga artiklar om livsvetenskaper och biomedicin.

Riskwebben Länk till annan webbplats. - Karolinska institutets sida om kemikalier och miljögifter.

Supermiljöbloggen Länk till annan webbplats. - Debatt, diskussion och fakta kring miljöfrågor.

Matematik

Daniel Barker Länk till annan webbplats. - Filmklipp som förklarar matematiska problem.

Fröken Matte Länk till annan webbplats. - Fler filmklipp som förklarar matteproblem.

Matteboken Länk till annan webbplats.

Webmatte Länk till annan webbplats.

Medicin & vård

Socialstyrelsen Länk till annan webbplats.

Vårdguiden Länk till annan webbplats.

Judiska församlingen i Stockholm Länk till annan webbplats.

Islamistiska förbundet Länk till annan webbplats.

Samhället - Sverige

BRÅ, Brottsförebyggande rådet Länk till annan webbplats. - Fakta och statistik.

Regeringen.se Länk till annan webbplats.

Riksdagen.se Länk till annan webbplats. - Hitta lagar, beslut och annat.

SCB Länk till annan webbplats.- Statistiska centralbyrån

Samhället - världen

CIA The World Factbook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Information och statistik om olika länder.

EU-upplysningen Länk till annan webbplats.

Europa-portalen Länk till annan webbplats.

Gapminder Länk till annan webbplats. - Internationell statistik.

Globalis Länk till annan webbplats.- En interaktiv världsatlas från FN-förbundet.

Landguiden Länk till annan webbplats. - Fungerar när du är på skolans nätverk.

Mänskliga rättigheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - En sida från regeringen.

NationMaster Länk till annan webbplats. - Jämför olika länders statistik på ett lätt sätt.

Säkerhetspolitik.se Länk till annan webbplats.

Utrikespolitiska institutet Länk till annan webbplats.

Språk & litteratur

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats. - Fungerar när du är på skolans nätverk.

Littarturbanken Länk till annan webbplats.- Läsa och sök i svenska klassiska verk och ladda ned e-böcker gratis. Även information om svenska författare.

Nordisk kvinnolitteraturhistoria Länk till annan webbplats. - Om nordiska kvinnliga författare under 1000 år.

Vetenskap & forskning

DiVA Länk till annan webbplats.- Gemensam söktjänst och öppet arkiv för svenska forskningspublikationer och studentuppsatser.

DOAJ Länk till annan webbplats. - Fritt tillgängliga vetenskapliga artiklar (på engelska).

Forskning.se Länk till annan webbplats. - Sammanfattar aktuell forskning i Sverige.

Google Scholar Länk till annan webbplats.

SwePub Länk till annan webbplats. - Vetenskapligt material vid svenska höskolor och universitet.

Uppsök Länk till annan webbplats. - Examensarbeten och uppsatser i fulltext.

Senast uppdaterad: 18 november 2021