Gratis resekort sommaren 2023

Sommaren 2023 har du som slutar årskurs 9 samt årskurs 1 och 2 på gymnasiet och är folkbokförd i Växjö kommun möjlighet att ansöka om ett gratis resekort för Länstrafiken. För att få ditt kort behöver du ansöka senast den 28 april.

Resekortet är gratis och gäller 15 juni - 15 augusti. Resekortet gäller inom Kronobergs län för Öresundståg och Krösatåg samt i busstrafiken under hela dygnet. (Gäller ej SJ)

Sista ansökningsdatum har passerat och det går inte längre att ansöka om sommarlovskort.

Har du ansökt om att få busskortet till din telefon påminner vi om att ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg och logga in med ditt telefonnummer. Det behöver du göra för att kunna nyttja din biljett.

Guide - ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg , 760 kB.

Så gör du

För att få ditt resekort ansöker du via e-tjänsten med e-legitimation senast den 28 april. Väljer du att få resekortet kopplat till din smarta telefon anger du ditt mobilnummer i e-tjänsten. För att kunna se ditt resekort behöver du ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg där du registrerar samma mobilnummer som du anger i e-tjänsten för ansökan. Ditt resekort kommer finnas tillgängligt och synligt från den 15 juni.

Guide - ladda ner appen Länstrafiken Kronoberg , 760 kB.

Vill du hellre ha ett fysiskt kort anger du det i e-tjänsten. Kortet kommer finnas tillgängligt att hämtas i receptionen på respektive skola från vecka 23.

Saknar du e-legitimation? Skicka ett mejl till info@vaxjo.se för mer information.

Om du saknar svenskt personnummer

Om du bor i Växjö kommun och slutar årskurs 9 i grundskolan eller årskurs 1 och 2 på gymnasiet men saknar svenskt personnummer, kan du skicka ett mejl till info@vaxjo.se så hjälper de dig vidare.

Folkbokförd i Växjö men skola i annan kommun

De elever som är folkbokförda i Växjö kommun men går på en skola i en annan kommun har möjlighet att hämta sitt resekort på Växjö kommuns kontaktcenter. Kortet finns tillgängligt att hämtas den 12 juni 15.00-16.30 samt den 14 juni 15.00-16.30. Observera att det gäller om du väljer ett fysiskt kort i e-tjänsten och inte mobilt.

Resekortet är personligt och gäller för ungdomar under 20 år. Borttappat kort ersätts ej.

Tips

Med Sommarlovskortet har du möjlighet att göra saker runt om i länet eller enkelt ta dig till och från sommarjobbet. Kronobergs län har över 3 000 hållplatser och 74 buss- och tåglinjer att välja bland.

Upplev Växjö i sommar Länk till annan webbplats.

För frågor om biljetten, appen och kortet — kontakta Länstrafiken Kronoberg.

Senast uppdaterad: 19 maj 2023