Villatomter

Här kan du läsa om vilka villatomter som finns till försäljning och vilka som planeras. Här hittar du även länkar till den kommunala tomtkön och till ansökan om att köpa en kommunal tomt.

Är du intresserad av att köpa en kommunal villatomt? På sidan om tomtkön hittar du information om hur du ställer dig i kö och hur vi fördelar tomter till kön.

Äldre och nya tomter som ingen har visat intresse för kan du köpa utan krav på att vara med i tomtkön. Förutom kommunala projekt finns en mängd privata byggherrar som producerar bostäder. För information om deras projekt hänvisar vi till respektive byggaktör.

Lediga och byggklara villatomter

Växjö kommun har för tillfället cirka 40 byggklara tomter till omedelbar försäljning i orterna utanför Växjö stad. Du kan enkelt se på vår karta var det finns lediga tomter, vad som planeras och vem som ansvarar för nybyggnationen.

Lediga villatomter på kartan Länk till annan webbplats.

Villatomter på Telestadshöjden

Växjö kommun erbjuder 39 villatomter på Telestadshöjden i Växjö till försäljning för dig som står i den kommunala tomtkön.

Visning av tomterna

Lördagen 20 november kl 10.00 är du välkommen på visning av tomterna. Samling vid pumpstationen strax öster om Edholmers vägs slut. Besök inne på området får endast göras vid visningstillfället på grund av pågående entreprenadarbeten.

Information om tomterna , 148 kB.

Intresseanmälan (e-tjänst) Länk till annan webbplats.

Intresseanmälan (blankett) , 126 kB.

Kostnadsexempel , 84 kB.

Karta och priser , 1 MB.

Köpekontrakt , 84 kB.

Så fördelas tomterna , 53 kB.

Detaljplan , 16 MB.

Anmälan till kommunens tomtkö

Köp av villatomt

När du hittat en tomt du vill ha ansöker du om att köpa den via vår e-tjänst. Kan du inte använda e-tjänsten kontakta oss på telefon 0470-410 00.

Ansök om förvärv av kommunal tomt

Har du frågor om köp av tomt?

Vänligen kontakta Ingmarie Bäckström, e-post Ing-Marie.Backstrom-Unbeck@vaxjo.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2021
Bygga och bo