Fritidsföreningar kan ha idrottsloppis under Earth Week

Under Earth Week har ni som fritidsförening möjlighet att medverka i en loppis för idrotts- och friluftsprylar på lördagen den 24 mars kl 11-15. Anmäl din förening senast 26 februari för att delta och sälja på loppisen!

Popup-park i Västra Esplanaden Earth Week 2017

Lördagen den 24 mars under Earth Week händer det mycket inne på stadsbiblioteket och på Västra Esplanaden utanför byggnaden och i resten av stan (bilden är från 2017). Det kommer helt säkert att vara mycket folk i rörelse på platsen!

Varför en idrottsloppis?

• Skönt att rensa! Barn växer fort och ofta blir sportprylar urvuxna innan de hinner slitas ut och då samlas de på hög hemma.
  • Fler kan prova! Genom att köpa utrustning billigt på loppis får fler barn möjlighet att testa olika idrotter. Det är mycket bättre att prylarna används istället för att de tar plats i något förråd.
  • Spara resurser! Genom att återanvända grejerna så länge som möjligt sparar vi på naturresurserna.
  • Stötta din förening! Att skänka utrensade saker som kan säljas blir ett sätt att gynna sin förening som kan få ett tillskott till föreningskassan.

Hur går det till?

Ni som förening samlar in sport- och fritidsutrustning från medlemmar och eventuellt från allmänheten. Vill ni även ta emot grejer från allmänheten kan vi via våra kanaler uppmana folk att skänka saker till er förening.

Prylarna säljer ni till allmänheten på loppisen i Galaxen på stadsbiblioteket. Kultur- och fritidsförvaltningen står för bord och lokal. Ni bemannar era bord och sköter själva försäljningen.

Hur marknadsförs evenemanget?

Programpunkten kommer att stå med i Earth Week-programmet och även spridas via kommunens webbsida, sociala medier och andra tillgängliga kanaler. Affischering kommer att göras vid flera idrottsanläggningar.

Vi uppmanar självklart även alla föreningar som deltar att dela informationen på sin webbsida och i sociala medier. Ni får gärna använda Earth Week-illustrationen i er marknadsföring. Mer material och information om Earth Week på www.vaxjo.se/earthweek.

Anmälan senast måndag 26 februari

Tid och plats för loppisen är 24 mars kl 11-15, Galaxen på Växjö stadsbibliotek.
Anmäl er förenings medverkan senast måndag 26 februari till foreningsservice@vaxjo.se. OBS! Begränsat antal platser. Hör gärna av er till oss om ni har några frågor.

Senast uppdaterad: 8 februari 2018