Fairtrade Fokus dagar

Kvinna håller i varukorg i affär.

Växjö är en Fairtrade City och deltar under Fairtrade Fokus 2017 som är den 9-22 oktober. Då är du välkommen att se en utställning i Växjö stadsbibliotek och att vara med i en bildtävling.

Under kampanjen samlas butiker, konsumenter, Fairtrade City-diplomerade kommuner och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade under två veckor. Målet med kampanjen är att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter.

Lägg #fairtradeivarjekundkorg du också!

Under kampanjen kan du som konsument engagera dig för Fairtrade genom att delta i vår bildtävling i sociala medier. Ta ett foto av dig själv tillsammans med din Fairtrade-märkta produkt och lägg sedan upp bilden på din Instagram-, Twitter- eller Facebooksida med #fairtradeivarjekundkorg.

Vad är Fairtrade?

Väljer du Fairtrade-märkta produkter skapar du möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnads-villkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft – med syfte att skapa förändring och utveckling.

Vad händer i Växjö?

Växjö Fairtrade City har under Fairtrade Fokus 9-22 oktober, vecka 41-42, en utställning på plan 3 i Växjö stadsbibliotek. Välkommen!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2017