Individuellt val

I din gymnasieutbildning har du möjlighet att själv välja ett antal kurser inom programfördjupningarna och det individuella valet. Det gör att du har möjlighet att läsa kurser som intresserar just dig. Det individuella valet omfattar kurser på 200 av programmets 2500 poäng.

På Katedralskolan läser elever individuellt val i årskurs två och tre. Valet av kurser gör du på våren i årskurs ett respektive två ur en kurskatalog som kommer att publiceras på denna sida när det närmar sig valet. Det individuella valets utbud gäller gemensamt för alla tre kommunala gymnasieskolor i Växjö.

Vi anstränger oss för att alla ska få sitt önskemål tillfredställt, men i de fall då det är fler sökande än platser sker urval/lottning.

Tänk noga igenom ditt val, det är inte alltid möjligt att byta kurs när de väl har startat. De kurser du valt att läsa påföljande läsår måste du slutföra. För att få ut ditt slutbetyg/examensbevis måste du ha betyg på alla programmets kurser, alltså även de inom individuella valet.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 oktober 2017
Förskola och skola